Aleksandar Savković

Aleksandar Savković

Wellness track

Aleksandar Savkovic je WordPress developer i contributor s bogatim iskustvom u radu u WordPress zajednici. Karijeru je započeo kao Customer Happiness Agent u ManageWP, gde je stekao dragoceno iskustvo u komunikaciji s korisnicima i rešavanju problema.

Nakon toga, radio je kao interni i eksterni edukator u GoDaddy, gde je prenosio svoje znanje drugima i pomagao u razvoju zajednice. Svoje iskustvo u radu s WordPressom nastavio je kao Western Balkans Manager u Enartia i Community Ambassador, Community Manager u Cloudwaysu. U tim ulogama, uspeo je razviti jaku zajednicu i podršku za WordPress u regiji.

Trenutno radi kao Marketing i Community Lead u Indystack, gde primenjuje svoje znanje i iskustvo u kreiranju marketinških strategija i razvoju zajednice. Aleksandar se takođe istakao kao WordCamp Mentor i WordPress Community Deputy, pružajući podršku drugim članovima zajednice u organizaciji događaja kao WCEU, WordCamp Belgrade, WP Meetup Belgrade i Woo Meetup Belgrade i doprinosu WordPress zajednici. Svojim predanim radom i doprinosom, Aleksandar je postao cenjeni član WordPress zajednice i inspiracija drugima koji se bave razvojem WordPressa.

Kako umanjiti stres u radnom okruzenju

Psihologija tima je grana psihologije koja se bavi proučavanjem interakcija i dinamike između članova tima. U kontekstu kulture pozitivnog feedbacka, važno je stvoriti atmosferu u kojoj se ceni rad i doprinos svakog člana tima. Pozitivan feedback može potaknuti članove tima da se osjećaju važnima i potaknuti ih da se i dalje trude i daju maksimum.

Jedan od načina na koji se može stvoriti kultura pozitivnog feedbacka u timu je kroz redovne sastanke u kojima se priznaju uspesi i dostignuća članova tima. Takođe, važno je pružiti konstruktivni feedback koji se temelji na pružanju informacija i saveta za poboljšanje.

Kada je reč o zapošljavanju novih članova tima, važno je tražiti ljude koji su kompatibilni s kulturom tima i dele vrednosti tima. To može biti postignuto kroz intervjuisanje, testiranje i procenu sposobnosti novih kandidata. Važno je osigurati da novi zaposleni neće narušiti kulturu tima i da će se uklopiti u postojeću dinamiku.

U principu, stvaranje kulture pozitivnog feedbacka i zapošljavanje novih ljudi koji će doprineti kulturi mogu pomoći u stvaranju snažnog i produktivnog tima koji će raditi zajedno prema zajedničkim ciljevima i postizati uspeh.

Sessions