Lokacija

Lokacija WordCamp-a je prelep kompleks izletišta Arka Liberland Apatin. Pored glavnog objekta i smeštajnih kapaciteta gde će biti smešteni predavači nalazi se jezero gde ćete moći da se opustite i uživate u zadivljujućoj lepoti rezervata prirode “Gornje Podunavlje”.

Pogledajte kako izgleda izletište Arka Liberland

I prvi konferencijski dan (subota), kao i contributor day (drugi dan – nedelja) su na lokaciji Arke. Ceo kompleks je ograđen i oni koji žele mogu doslovno da ponesu svoj šator i da prespavaju na lokaciji kampa. Mi smo obezbedili neku količinu šatora, za one koji nemaju, samo morate da nam unapred najavite da vam treba šator.

Kako do nas

Apatin

Opština Apatin se nalazi na severozapadu Vojvodine (zapadna Bačka), na levoj obali reke Dunav.  Apatin je povezan sa Somborom (16 km) regionalnim putem i državnom granicom sa Republikom Hrvatskom kod Bogojeva (35 km). Apatin je od Novog Sada udaljen 100 km, preko Odžaka, i 120 km preko Vrbasa.

Apatin takođe ima veoma bogatu kulturnu baštinu. Grad je bio pod vlašću mnogih naroda kroz istoriju, bio je deo Rimske, Mađarske, Austrijske i Turske imperije, što se manifestuje na arhitekturi i kulturi grada.

Apatin je takođe veoma poznat po svojoj pivarskoj industriji jer u gradu nalazi fabrika Apatinska pivara.

Da zaključimo Apatin je veoma lep grad sa bogatom prirodnom i kulturnom baštinom, koji je popularan među turistima koji žele da uživaju u prirodnim lepotama na obali Dunava.

Galerija – Arka Liberland