Categories
Novosti

Poziv za volontere

Organizavija WordCampa i njegovo održavanje u mnogome zavisi od volontera i ovo je poziv da nam se priključite.

Naš poziv za volontere upućen je svima: bilo da je WordPress vaš život ili neki deo vaše svakodnevice ili tek upoznajete WordPress i njegovu zajednicu.

Volonteiranje će vam sigurno doneti mnogo pozitivnih iskustava, uspomena i poznanstava! A zapravo potreban/a si nam da bi se WordCamp Apatin 2023 organizovao i održao! Ali pre svega ćeš pored svog doprinosa imati priliku da se budeš na super događaju gde pored deljenja znanja veliki akcenat ima i povezivanje, druženje i sklapanje novih prijateljstava.


Šta te očekuje kao volontera / ku?

Pored fenomenalnog iskustva i saradnje sa ekipom posvećenika i zaljubljenika u celu ideju zajedništva i pre svega WordPress zajedništva i kroz razne aktivnosti doprineti da sve prođe savršeno u organizacionom smislu.

Ono što takođe u praktičnom smislu dobijaš je besplatna karta za događaj kao i sve prateće aktivnosti, večeru za organizatore, volontere i predavače veče pred kamp (seosko domaćinstvo Nedođija), kao i After party prvog dana događaja koji će biti spektakularan sa nastupom naše poznate blues rock grupe Šinobusi, kao i nastupu 2 velika majstora WordPressa koji su i fenomenalni znalci DJ “zanata”, svima poznati u našoj zajednici DJ Željko Škipić i DJ WP Aleks.


Sad malo o zaduženjima, prvo smo dotakli neke benefite, ali ono što treba reći i šta je ono što se od vas očekuje:

  • Pomoć pri registraciji učesnika na ulazu
  • Pomoć učesnicima u orijentaciji – snalaženju na WordCampu, da ih usmerite ili upoznate sa detaljima, gde se šta nalazi
  • Pomoć sponzorima oko nameštanja štandova i oko nekih generalnih pitanja ako ih budu imali
  • Podrška i pomoć i za Contributor day
  • Tehnička podrška na mestima za predavanje (glavni konferencijski track, Wellness track i radioničarski deo)
  • Rešavanje nekih uobičajenih tekućih problema koji se neminovno dešavaju
  • Pomoć predavačima
  • Pomoć pri organizaciji obroka, odlaganju stvari

Kroz ove aktivnosti upoznajete i sponzore, predavače, učesnike, lokalnu zajednicu, ali i širu zajednicu iz regiona koja će uzeti učešće na događaju.

Benefiti koje dobijate

Benefiti koje dobijate je svakako iskustvo i lepe uspomene, stećićete neke nove veštine, otkrićete nove potencijale u sebi….A pri tome ćete se odlično zabaviti i imati mogućnost da slušate fenomenalne predavače koji će ispričati dobre i korisne priče.

I veoma važno je to da ćete biti angažovani nekoliko sati, to nije 48h već par sati na dan jer će biti više volontera i svako će pokriti jedan deo zaduženja.

Prostor WordCampa je na prelepom prostoru Arka Liberland kompleksa (pogledaj na stranici lokacija) i dobijate i dvodnevni izlet u prirodi pored Dunava. Možete biti i smešteni unutar kompleksa, možete da ponesete svoj šator (ili da mi obezbedimo) i da uživate u kampu u pravom smislu te reči, da odkampujete i odslužite svoje aktivnosti kao jednu veliku i lepu avanturu.


Prijavi se

PS. Napište u zadnjem polju forme nešto o sebi ako vam nije teško da nam olakšate izbor. Srećna aplikacija 🙂