Sofija Borojević Petković

Sofija Borojević Petković

Wellness track

Osnovne studije psihologije sam završila na Univerzitetu na Malti.
Master rad na temu Mindfulness-a sam odbranila u okviru Master studija Liderstva na Univerzitetu u Mastrihtu, u Holandiji.
Radila sam u Amazonu u okviru HR tima. Između ostalog, bavila sam se i ličnim razvojem zaposlenih.
Moja karijera je fokusirana na HR, kao i na selekciju i regrutaciju, i ceo krug koji zaposleni prođu u okviru zaposlenja u jednoj firmi. Sa druge strane, bavim se i pravljenjem i sporovođenjem strategije za razvoj zaposlenih. Lično mi je uvek najbinije da je fokus na osobi i osobama preko puta mene, da dobro razumem potrebe, kao i perspektivu osobe preko puta mene. Tako je moj stav da sve mora da bude oblikovano u skladu sa situacijom, jer mislim da u različitosti koja danas postoji, najbolje rezultate daje jedinstveni pristup.
Predavanja sam držala, u okviru Mokrogorske Škole Menadžmenta na jesenjem HR okupljanju – na temu Mindfulness-a i Liderstva. Kao i na FMK – na temu Mindfulness – kao tehnike smanjenja stresa (Fakultet za Medije i komunikaciju) u okviru kursa Poslovna Psihologija.
Takođe sam radila i na razvoju aplikacije: “Moje sidro”, koja ima za cilj da prva u reginu, bude mesto na kome će biti dostupne tehnike smanjenja stresa i ličnog razvoja.

Svesni pristup poslu “Razmišljanje izvan kutije”

Milijarde neurona se povezuju kako bi se omogućilo da razmišljamo višedimenzionalno satima dnevno, pod složenim rokovima, dan za danom. Razumevanje onoga što um održava svežim čini karijeru ispunjenijom i produktivnijom, je tema predavanja. Tako da učesnici dobiju novi pregled na neuropsihologiju koju um koristi da rešava probleme, kao i predstavlje alate za
koje treba da održe stanje mozga na radnom mestu zdravim, smirenim i uravnoteženim. Pored toga bavićemo se i neuroplasiticitetom koji nas podseća na šansu da u svakom trenutku možemo da izaberemo opciju da svet gledamo kao polje sa bezgraničnim mogućnostima.

Session