Predavači

  • Aleksandar Savković

    Wellness track

    Aleksandar Savkovic je WordPress developer i contributor s bogatim iskustvom u radu u WordPress zajednici. Karijeru je započeo kao Customer Happiness Agent u ManageWP, gde je stekao dragoceno iskustvo u komunikaciji s korisnicima i rešavanju problema.

    Nakon toga, radio je kao interni i eksterni edukator u GoDaddy, gde je prenosio svoje znanje drugima i pomagao u razvoju zajednice. Svoje iskustvo u radu s WordPressom nastavio je kao Western Balkans Manager u Enartia i Community Ambassador, Community Manager u Cloudwaysu. U tim ulogama, uspeo je razviti jaku zajednicu i podršku za WordPress u regiji.

    Trenutno radi kao Marketing i Community Lead u Indystack, gde primenjuje svoje znanje i iskustvo u kreiranju marketinških strategija i razvoju zajednice. Aleksandar se takođe istakao kao WordCamp Mentor i WordPress Community Deputy, pružajući podršku drugim članovima zajednice u organizaciji događaja kao WCEU, WordCamp Belgrade, WP Meetup Belgrade i Woo Meetup Belgrade i doprinosu WordPress zajednici. Svojim predanim radom i doprinosom, Aleksandar je postao cenjeni član WordPress zajednice i inspiracija drugima koji se bave razvojem WordPressa.

    Kako umanjiti stres u radnom okruzenju

    Psihologija tima je grana psihologije koja se bavi proučavanjem interakcija i dinamike između članova tima. U kontekstu kulture pozitivnog feedbacka, važno je stvoriti atmosferu u kojoj se ceni rad i doprinos svakog člana tima. Pozitivan feedback može potaknuti članove tima da se osjećaju važnima i potaknuti ih da se i dalje trude i daju maksimum.

    Jedan od načina na koji se može stvoriti kultura pozitivnog feedbacka u timu je kroz redovne sastanke u kojima se priznaju uspesi i dostignuća članova tima. Takođe, važno je pružiti konstruktivni feedback koji se temelji na pružanju informacija i saveta za poboljšanje.

    Kada je reč o zapošljavanju novih članova tima, važno je tražiti ljude koji su kompatibilni s kulturom tima i dele vrednosti tima. To može biti postignuto kroz intervjuisanje, testiranje i procenu sposobnosti novih kandidata. Važno je osigurati da novi zaposleni neće narušiti kulturu tima i da će se uklopiti u postojeću dinamiku.

    U principu, stvaranje kulture pozitivnog feedbacka i zapošljavanje novih ljudi koji će doprineti kulturi mogu pomoći u stvaranju snažnog i produktivnog tima koji će raditi zajedno prema zajedničkim ciljevima i postizati uspeh.

  • Ana Laganin

    Glavna konferencijska bina

    U svet WordPressa usla kao korisnik, ostala kao zagovornik. 2017. godine ozvanicava svoj profesionalni ulazak u svet WordPressa zaposlenjem, a izmedju ostalog svoja poznanstva i znanja siri kao polaznik WP Akademije Aleksandra Savkovica. Trenutno radi kao Pre-sale Support Specialist u kompaniji Brainstorm Force koja stoji iza jedne od najpopularniji temi za WordPress – Astra.

    Kako do posla u IT industriji

    Inspirativna priča o mom putu i napretku u IT svetu.

  • Andrija Radojev i Lazar Bulatović

    Glavna konferencijska bina

    Lazar Bulatović je prvi i jedini slepi trener za javni nastup na svetu. Trenutno razvija agenciju za web pristupačnost. Redovno radi testiranja pristupačnosti, i pomaže kompanijama da kreiraju sajtove, tako da budu dostupni i osobama sa invaliditetom. Zbog teškoća da pronađe pravi posao i brojnih neprijatnih iskustava sa regruterima, odlučio je da se posveti preduzetništvu. Za sebe kaže da su mu asistivne tehnologije za slepe u krvi, a svakodnevno ih koristi već duže od 15 godina. Redovno izlaže o pristupačnosti i drugim temama. Govori engleski, nemački i ruski. Po obrazovanju je sociolog, i uživa u pecanju, plivanju i izlascima sa prijateljima.

    Andrija Radojev je programer koji je tokom svoje 7 godišnje karijere radio na raznovrsnim projektima iz oblasti IT-a, koji uključuju sajtove, video igre i informacione sisteme. Osnivač je studija za video igre Thunder Strike, višestruko nagrađivanog u zemlji i inostranstvu za inovativne i društveno odgovorne projekte. WordPress developmentom se bavi 6 godina, iza sebe ima bogato iskustvo rada na izradi eCommerce sajtova i blogova, kao i na optimizaciji i održavanju postojećih. Trenutno je zaposlen kao senior expert u GoDaddy WordPress Premium Support timu.

    Inkluzivno kodiranje i dizajn

    Slepe osobe često ne mogu da izvrše osnovne operacije na sajtu kao što su štikliranje check box-a ili odabir stavke iz padajućeg menija zbog nepažnje web developera ili dizajnera. I dok većina predavanja u fokus stavlja opšta mesta o tome kako bi sajtovi trebalo biti jednako pristupačni svima, realne životne priče i situacije samih korisnika se neretko zanemaruju. Na ovom predavanju saznaćete kako neke sitne odluke developera i dizajnera mogu imati pozitivan ili negativan uticaj na korisničko iskustvo slepih. Kroz praktične primere, učesnici će shvatiti koje su najveći izazovi na sajtoovima sa kojima se ova zajednica suočava. Biće im jasno koja su ograničenja asistivnih tehnologija, koja su prouzrokovana nepažnjoj samih developera ili neadekvatnim testiranjem pristupačnosti. Predavanje se pokriti i osnovne standarde pristupačnosti koje je neophodno ispuniti prilikom kodiranja i razvoja.

  • Elvis Krstulović

    Radionice (workshops)

    Dizajner i nastavnik dizajna. Od 2011. godine radi na veb iskustvima za organizacije i institucije iz područja umetnosti i obrazovanja, a od 2013. godine predaje grafički i interaktivni dizajn studentima studija vizuelnih komunikacija, Univerziteta u Rijeci. Od 2016. do 2018. godine bavio se dizajn istraživanjem i projektima vizuelizacije podataka. Živi i radi na relaciji Ljubljana – Rijeka. Član tima Builderius od decembra 2022. godine gde radi na poboljšanju korisničkog okruženja i komunikaciji proizvoda. Tokom svoje dizajnerske i developerske karijere uočio kako inovativan alat može promeniti način na koji radimo – Builderius je takav alat.

    Kreiranje jednostavnog sajta sa Builderius WordPress site builderiom

    Builderius site builder pristupa kreiranju WordPress web sajtova na način koji je donekle neuobičajen za WordPress ali i nije toliko neuobičajen za moderne front end tehnologije. A koji je to pristup? Pa pristup je takav, da se u Builderiusu striktno odvajaju podaci (data) od njihove prezentacije, dizajna. Prednosti ovakvog pristupa su mnoge, a fleksibilnost i performanse su jedne od istaknutijih. S obzirom na ovo radionicu sam zamislio da se odigra u dva dijela, prvi bi bio layout stranica. U ovom dijelu bi radili samo sa statičnim podacima, što znači da bi stranice zapravo funkcionirale na način kao da uopće nema WordPressa i podataka koje nam on pruža. Dakle kreirali bi nekoliko templatea prema nekom dizajn predlošku koristeči čiste HTML i CSS kontrole. U drugoj fazi upoznali bi se s osnovama GraphQL implementacije u Builderiusu te bi koristili ovaj pristup za povlačenje podataka različitog tipa koji dolaze ili iz WordPress jezgre (postovi, kategorije…) ili iz popularnih pluginova (jednostavna i kompleksna ACF polja, option stranice i sl). Kada polaznici uspješno povuku svoje podatke, onda ćemo pokazati na koji način ih unosimo u naše template i dinamičnim podacima zamjenjujemo statične. Radionica je zamišljena kao uvodna radionica, i polaznici ne moraju imati nikakvog iskustva sa Builderiusom ili GraphQLom ali bi bilo dobro da su im jasne osnove WordPressa i CSSa.

  • Goran Kecman

    Wellness track

    Profesor fizičkog vaspitanja i sporta. Zaposlen u O. Š. “Žarko Zrenjanin” u Apatinu. Personalni trener kao i trener i instruktor plivanja sa preko 30 godina iskustva i rada. Sa osvojenim mnogobrojnim nagrada i titulama u košarci i fudbalu u oblasti školskog i klubskog sporta na lokalnom, pokrajinskom i državnom nivou.

    Učinimo naš život kvalitetnijim i zdravijim – zdrav život, srećan život!

    Kratka prezentacija uz razgovor sa učesnicima kampa. Saveti o načinu vežbanja kao i o ishrani u uslovima statičnog rada!

  • Igor Elez

    Radionice (Workshops)

    Strastveni web kreator i Elementorov PR stručnjak sa izraženim veštinama komunikacije i slušanja. Veliki sam fan filmova naučne fantastike, tehnoloških inovacija, logičkog razmišljanja, nindža kornjača, druženja i vožnje bicikla.

    Svoje prve korake u svetu web dizajna napravio sam pre više od deset godina na Matematičkom Fakultetu, gde sam otkrio WordPress kao jednostavan alat za izradu sajtova za prijatelje. Smatrajući to samo hobijem, radio sam na Malti, na kruzeru, u Irskoj i u NCR-u. Međutim, sa početkom pandemije, fokusirao sam se na izradu e-commerce sajtova, što mi je donelo priliku da se pridružim Elementoru.

    Od novembra 2020. godine, zaposlen sam u Elementoru gde trenutno radim kao PR specijalista za korisničko iskustvo, i trudim se da pružim najbolju podršku našim korisnicima.

    Elementor radionica

    Na radionici pravimo jedan sajt kroz 4 radionice, i imamo jednu radionicu kao panel za pitanja. Radionice su koncipirane tako da iako neko dođe na radionicu 2/3/4 može da prati i učestvuje.

    1. Moj prvi Elementor sajt (Core/Free) – Landing stranica odmarališta*, kontakt forma – Milica Jevtić
    2. Osnovni elementi sajta (Pro) – Header/Footer, Archive pages, Single Post – Strahinja Živković
    3. Elementor Prodavnica (Pro+Woo) – Shop Archive, Stranice Prodavnice – Nemanja Tomanović
    4. Podignite sajt na viši nivo (Pro+ACF) – CPT, ACF, Loop, Dynamic tags – Srđan Marinković
    5. Elementor Panel za vaša pitanja i budućnost Elementora – AMA, Q/A, AI – Svi predavači + Igor Elez
  • Ivana Ćirković

    Glavna konferencijska bina

    Ivana Ćirković je konsultantkinja sa iskustvom u digitalnom marketingu dužim od 14 godina, internacionalna predavačica i vlasnica agencije za savetovanje KickStart. Kroz svoje iskustvo radila je sa neprofitnim organizacijama, malim – srednjim preduzećima i državnim institucijama. Pored toga, Ivana je vlasnica ženskog sajta Organ Vlasti, kao i jedan od predavača Extended Skills treninga na temu marketinga, društvenih mreža, SEO-a i pisanja za web.

    Koja je tvoja priča?

    Uvod u poslovno pripovedanje i kako se to pravilno radi. Kako ispričati priče na način koji će voleti i ljudi i pretraživači? Koje su glavne vrste pripovedanja? Kakvu ulogu ima WordPress u ovom ekosistemu pripovedanja i kako nam pomaže da kreiramo i pričamo ubedljive priče? U ovoj polusatnoj prezentaciji, Ivana daje odgovore na ova pitanja, pružajući učesnicima specifična znanja i alate da ispričaju svoje priče onlajn.

  • Milan Milićev

    Glavna konferencijska bina

    Milan Milićev je veb dizajner sa preko 15 godina iskustsva. Iskustvo je sticao u radu u nekoliko digitalnih agencija, kao i u Product Marketing Timu Elementora. Danas ima svoju veb dizajn agenciju LevelAp Digital, gde zajedno sa svojim timom razvija sajtove za klijente, fokusirajući se na dobro korisničko iskustvo, konverzije i performanse. Pored toga bavi se i edukacijom u oblasti veb dizajna i WordPressa kroz svoj LevelAp kurs, gde pomaže početnicima da podignu svoje znanje veb dizajna na sledeći nivo.

    Budućnost izrade veb sajtova: Implementacija AI alata u veb dizajn proces

    Na ovom predavanju istražićemo spoj veb dizajna i veštačke inteligencije, proučavajući potencijal AI alata i na koji način može da transformiše sam proces izrade veb sajtova. Kroz ovo predavanje imaćete priliku da naulčite praktične savete kako možete da dostavite kvalitetniji veb sajt klijentima i to drastično brže.

  • Milica Jevtić

    Radionice (Workshops)

    Diplomirala sam kao inženjer organizacionih nauka sa usmerenjem ka IT industriji. Od prvog dana karijere, fokusirala sam se na rad u ovoj oblasti i neprestano radim na usavršavanju svog znanja.
    U prethodnoj firmi, radila sam kao support konsultant, gde sam stekla bogato iskustvo u radu sa WordPress temama i page builderima. Tada sam prvi put upoznala Elementor i odmah sam se zaljubila u njegovu jednostavnost i funkcionalnost. Danas, i na trenutnom poslu, koristim Elementor i neprestano ga usavršavam kako bih što bolje ispunila zahteve naših klijenata.

    Imam i veliko iskustvo u kreiranju prilagođenih rešenja u okviru CSS i HTML-a. U mogućnosti sam da napravim potpuno jedinstven i prilagođen web sajt, sa svim funkcijama koje klijent želi. Uz to, posedujem znanje i veštine u JavaScript-u i PHP-u, što mi omogućava da realizujem i kompleksnije projekte.
    Pored toga, vodim računa o estetici i korisničkom iskustvu, kako bi sajtovi koje kreiram bili ne samo funkcionalni, već i privlačni za posetioce.

    U svom radu, trudim se da uspešno ispunim zahteve klijenata, ali i da ih savetujem i predložim im rešenja koja će njihov sajt učiniti još boljim. Uvek sam spremna da prihvatim nove izazove i radujem se novim projektima i saradnji.

    Elementor radionica

    Na radionici pravimo jedan sajt kroz 4 radionice, i imamo jednu radionicu kao panel za pitanja. Radionice su koncipirane tako da iako neko dođe na radionicu 2/3/4 može da prati i učestvuje.

    1. Moj prvi Elementor sajt (Core/Free) – Landing stranica odmarališta*, kontakt forma – Milica Jevtić
    2. Osnovni elementi sajta (Pro) – Header/Footer, Archive pages, Single Post – Strahinja Živković
    3. Elementor Prodavnica (Pro+Woo) – Shop Archive, Stranice Prodavnice – Nemanja Tomanović
    4. Podignite sajt na viši nivo (Pro+ACF) – CPT, ACF, Loop, Dynamic tags – Srđan Marinković
    5. Elementor Panel za vaša pitanja i budućnost Elementora – AMA, Q/A, AI – Svi predavači + Igor Elez
  • Miodrag Veljović

    Radionice (workshops)

    Frilenser (one-man agency), veliki WordPress zagovornik i entuzijasta, vikend-pilot civilnog helikoptera i bivši vojni pilot. Radoholik i otacoholik. (samo u pozivinim delovima značenja ove dve reči – od koje sam jednu izmislio).

    Kako da naplatite više i zaradite više – totalno primenjivi saveti

    Predavanje -radionica uglavnom manjenjena frilenserima i preduzetnicima o koracima i savetima kako da svoje usluge naplate skuplje i istovremeno zarade više od svakog projekta.

  • Mladen Đurić

    Glavna konferencijska bina

    Rođen slučajno u Beogradu, odrastao u Pančevu, a sada živi u Novom Sadu. Osnovno i srednje obrazovanje stekao sam kroz rigidne standarde obrazovanja stare škole, gde sam naučio da se uvek zabavljam i da nikad ne prestanem da pitam zašto i kako. Pokušao sam, ali nikada nisam završio visoko obrazovanje elektronike ili filozofije, oboje u Novom Sadu. Umesto toga, vodio sam kompaniju za garažnu PC montažu ’88-’90, a zatim sam krenuo i DTP. Od ranih 2000-ih, u veb razvoju kao programer punog steka, uključujući DevOps, rešavajući probleme u različitim sistemima. Dobar sam sa Mac-om i Linuksom, pokušavam da ubedim ljude da koriste alate, a ne platforme.

    WordPress with Cloudflare CDN

    Uvek morate da koristite najbolje prakse i optimizujete svoj sajt. Ali nakon nekog trenutka, ne možete učiniti mnogo više. I zavisite od performansi vašeg hostinga, koji ne može svuda da isporuči istom brzinom. Cloudflare vam može obezbediti DNS, mrežu za isporuku sadržaja, DDOS napade, privatnost, bezbednost, sprovesti HTTPS, obezbediti SSL sertifikat… i sve to besplatno, lako. pokazaću ti kako.

  • Nemanja Tomanović

    Radionice (Workshops)

    Diplomirani trener košarke, Key Account Developer, a od 2018. godine u IT industriji. Počeo sam u marketing timu jedne američke kompanije za razvoj alata za rukovanje SQL bazama. Nakon toga in-house developer u multinacionalonoj kompaniji, Web Creator i CTO. Kroz sve ove godine radio sam sa WordPress-om, Elementorom, Woocommerce i niz drugih tema i plugina.

    Od februara 2022. godine radim na poziciji Inženjera korisničkog iskustva i QA Testera u Elementoru.

    Elementor radionica

    Na radionici pravimo jedan sajt kroz 4 radionice, i imamo jednu radionicu kao panel za pitanja. Radionice su koncipirane tako da iako neko dođe na radionicu 2/3/4 može da prati i učestvuje.

    1. Moj prvi Elementor sajt (Core/Free) – Landing stranica odmarališta*, kontakt forma – Milica Jevtić
    2. Osnovni elementi sajta (Pro) – Header/Footer, Archive pages, Single Post – Strahinja Živković
    3. Elementor Prodavnica (Pro+Woo) – Shop Archive, Stranice Prodavnice – Nemanja Tomanović
    4. Podignite sajt na viši nivo (Pro+ACF) – CPT, ACF, Loop, Dynamic tags – Srđan Marinković
    5. Elementor Panel za vaša pitanja i budućnost Elementora – AMA, Q/A, AI – Svi predavači + Igor Elez
  • Nenad Mirković

    Glavna konferencijska bina

    Nenad Mirković je 3 godine bio član Formula Student tima – “Drumska Strela”, takođe je član “Thunder Strike” studija za video igre i jedan od kreatora “Zoundark” – prve audio igre u Srbiji. Zaposlen je kao WordPress expert u GoDaddy WordPress Premium Support timu. WordPress developmentom se profesionalno bavi već više od 6 godina. Radio je na dizajniranju i kreiranju sajtova, custom tema i plaginova, kao i na održavanju i optimizaciji sajtova. U slobodno vreme voli da istražuje i deli svoje znanje sa drugima.

    WordPress Fullsite Editing

    WordPresa je platforma koja se konstantno razvija. Svaka nova verzija donosi nove mogućnosti i funkcionalnosti. Ova prezentacija će se fokusirati upravo na jedan segment tog razvoja – “Fullsite Editing”. U prvom delu ćemo se osvrnuti na samu ideju ove funkcionalnosti, odakle je krenula, koji su ciljevi i kuda se kreće. Objasnićemo njene mogućnosti, prednosti i mane. U drigom segmentu, na praktičnom primeru prikazaćemo neke od novih mogućnosti, kako se koriste i kako iz njih izvući maksimum.

  • Nikola Knežević

    Glavna konferencijska bina

    Softverski inženjer specijalizovan u izradi korisničkog interfejsa i arhitekturi JavaScript aplikacija. Kroz godine radio kao CTO, Tech Lead i freelancer, a danas radi kao softverski inženjer i konsultant. Pored praktičnog razvoja softvera vodi podkast “Podkast IT Tipa” u kom je glavna tema upravo to – softverski inženjering.

    Spajanje Gutenberg-a i Headless WordPress-a: Jedinstveno korisničko i razvojno iskustvo

    U ovom predavanju otkrijte kako razviti univerzalnu biblioteku React komponenti koja ima za cilj da stvori dosledno korisničko i razvojno iskustvo na obe platforme: Gutenberg editoru i frontend aplikaciji. Istražićemo različite pristupe za izgradnju UI biblioteke, kao i strategije za njenu uspešnu implementaciju na obe platforme. Fokusiraćemo se na praktične primere, najbolje prakse i savete za efikasno upravljanje komponentama, podacima i stilizovanjem.

  • Nikola Nikolić i Marija Marković

    Glavna konferencijska bina

    Priča o promeni karijere farmaceuta i doktora koji su prešli u svetove WordPress, dizajna, i digitalnog marketinga. Takodje smo ušli i u preduzetničke/kompanijske vode. Naša ideja je da na predavanju bude dvoje ljudi, ja i moja lepša polovina Marija, koji smo lekar i farmaceut po obrazovanju. Nakon diplomiranja smo se prebacili u digitalne vode (samouki). Pre popunjavanja aplikacije sam se konsultovao sa Slobom Mirićem (jednim od organizatora kampa), tako da je on ideju prihvatio sa velikim oduševljenjem. Mislimo da bi naša priča o promeni karijere i način na koji smo sticali prve klijente i širili naš posao bila inspirativna i za ljude koje se premišljaju, i koji su na početku ili prekretnici.

    Od belog mantila do koderskog stola: Naša karijerna transformacija

    Podelićemo sa vama zašto smo (uspešno) promenili karijere i zamenili beli mantil WordPress-om i digitalnim marketingom.

    Pričaćemo i o – kako do prvih klijenata, koje marketinške kanale komunikacije koristimo, kao i koje izazove smo imali, i imamo u radu sa klijentima, ali i dok pokušavamo da organizujemo sopstveni biznis.

  • Ratomir Jovanović

    Glavna konferencijska bina

    Moja profesionalna putanja me je odvela na neverovatno uzbudljivo putovanje kroz svet startapa, gde sam stekao širok spektar iskustava, od pozicije UX arhitekte pa sve do pozicije glavnog čoveka za razvoj proizvoda (Chief Product Officer). Spajajući svoje nekonvencionalno znanje iz oblasti prava sa preko 15 godina iskustva u oblasti IT tehnologije, ja sam na misiji da kreiram digitalne proizvode koji zaista utiču na svet. Moja strast leži u stvaranju SaaS (Software as a Service – Softver kao usluga) rešenja koja zaista prave razliku. Kada ne posvećujem svoje vreme stvaranju novih i inovativnih funkcionalnosti ili saradnji sa svojim timom talentovanih pojedinaca, uživam u dragocenim trenucima sa moja dva predivna deteta – sinom i kćerkom. Njihova radoznalost me inspiriše, pa zajedno istražujemo svet oko naas. Kada se ne krećem digitalnim svetom, pronalazim mir i slobodu na otvorenom drumu, vozeći se na mom omiljenom motociklu (naravno kada vremenski uslovi to dozvoljavaju). Ovi trenuci oslobađanja me teraju da razmišljam kreativnije, podstičući inovativne perspektive koje utiču na moj rad.

    Kako planirati i izgraditi informacijsku arhitekturu web shopa koja podržava optimalno korisničko iskustvo

    Predavanje pod nazivom “Kako planirati i izgraditi informacijsku arhitekturu web shopa koja podržava optimalno korisničko iskustvo” će detaljno objasniti kako planirati i izgraditi informacijsku arhitekturu koja će podržavati optimalno korisničko iskustvo na web shopu. Na predavanju će se detaljno objasniti šta je informacijska arhitektura, kao i ključni koraci u planiranju i izgradnji informacijske arhitekture web shopa. Učesnici će naučiti kako definisati ciljeve web shopa, analizirati konkurenciju, identifikovati korisničke potrebe, izraditi hijerarhijsku strukturu, kategorizovati informacije i testirati informacijsku arhitekturu. Neke od podtema koje će biti obrađene na predavanju su: Šta je informacijska arhitektura i zašto je važna za web shopove? Koraci u planiranju informacijske arhitekture web shopa Definisanje ciljeva web shopa i identifikacija korisničkih potreba Analiza konkurencije i najbolje prakse u organizovanju informacija Izrada hijerarhijske strukture i kategorizacija informacija Testiranje informacijske arhitekture i optimizacija korisničkog iskustva Učesnici će takođe naučiti kako koristiti informacijsku arhitekturu za poboljšanje korisničkog iskustva na web shopu, kako organizovati informacije da budu lako dostupne i razumljive za kupce, i kako optimizovati brzinu učitavanja stranica. Predavanje će biti interaktivno i učesnicima će biti pružena prilika da postavljaju pitanja i razmene mišljenja sa predavačem i drugim učesnicima.

  • Sofija Borojević Petković

    Wellness track

    Osnovne studije psihologije sam završila na Univerzitetu na Malti.
    Master rad na temu Mindfulness-a sam odbranila u okviru Master studija Liderstva na Univerzitetu u Mastrihtu, u Holandiji.
    Radila sam u Amazonu u okviru HR tima. Između ostalog, bavila sam se i ličnim razvojem zaposlenih.
    Moja karijera je fokusirana na HR, kao i na selekciju i regrutaciju, i ceo krug koji zaposleni prođu u okviru zaposlenja u jednoj firmi. Sa druge strane, bavim se i pravljenjem i sporovođenjem strategije za razvoj zaposlenih. Lično mi je uvek najbinije da je fokus na osobi i osobama preko puta mene, da dobro razumem potrebe, kao i perspektivu osobe preko puta mene. Tako je moj stav da sve mora da bude oblikovano u skladu sa situacijom, jer mislim da u različitosti koja danas postoji, najbolje rezultate daje jedinstveni pristup.
    Predavanja sam držala, u okviru Mokrogorske Škole Menadžmenta na jesenjem HR okupljanju – na temu Mindfulness-a i Liderstva. Kao i na FMK – na temu Mindfulness – kao tehnike smanjenja stresa (Fakultet za Medije i komunikaciju) u okviru kursa Poslovna Psihologija.
    Takođe sam radila i na razvoju aplikacije: “Moje sidro”, koja ima za cilj da prva u reginu, bude mesto na kome će biti dostupne tehnike smanjenja stresa i ličnog razvoja.

    Svesni pristup poslu “Razmišljanje izvan kutije”

    Milijarde neurona se povezuju kako bi se omogućilo da razmišljamo višedimenzionalno satima dnevno, pod složenim rokovima, dan za danom. Razumevanje onoga što um održava svežim čini karijeru ispunjenijom i produktivnijom, je tema predavanja. Tako da učesnici dobiju novi pregled na neuropsihologiju koju um koristi da rešava probleme, kao i predstavlje alate za
    koje treba da održe stanje mozga na radnom mestu zdravim, smirenim i uravnoteženim. Pored toga bavićemo se i neuroplasiticitetom koji nas podseća na šansu da u svakom trenutku možemo da izaberemo opciju da svet gledamo kao polje sa bezgraničnim mogućnostima.

  • Srđan Marinković

    Radionice (Workshops)

    Kao diplomirani pravnik, u svet programiranja je uleteo iznenada, na nagovor druga kom je trebala pomoć pri izradi sajtova za marketing agenciju. Nakon što se time bavio iz hobija, 2017. godine to prerasta u full-time posao. Sa WordPressom se upoznao prvenstveno kroz plugine, teme i buildere.

    U karijeri ima oko 350 sajtova koje je napravio u celosti, ili bar neki deo.

    Od Jula 2021. godine je zaposlen u Elementoru, gde je trenutno Team lead za Customer Experience tim.

    Elementor radionica

    Na radionici pravimo jedan sajt kroz 4 radionice, i imamo jednu radionicu kao panel za pitanja. Radionice su koncipirane tako da iako neko dođe na radionicu 2/3/4 može da prati i učestvuje.

    1. Moj prvi Elementor sajt (Core/Free) – Landing stranica odmarališta*, kontakt forma – Milica Jevtić
    2. Osnovni elementi sajta (Pro) – Header/Footer, Archive pages, Single Post – Strahinja Živković
    3. Elementor Prodavnica (Pro+Woo) – Shop Archive, Stranice Prodavnice – Nemanja Tomanović
    4. Podignite sajt na viši nivo (Pro+ACF) – CPT, ACF, Loop, Dynamic tags – Srđan Marinković
    5. Elementor Panel za vaša pitanja i budućnost Elementora – AMA, Q/A, AI – Svi predavači + Igor Elez
  • Strahinja Živković

    Radionice (Workshops)

    Inženjer tehničke podrške u Elementoru, nakon što je više od decenije bio freelancer:

    “Elementor je bio i sada je moj glavni alat za pravljenje veb sajtova, bilo da mi je potreban samo prototip ili složeni veb sajt zasnovan na dinamičkim podacima. Ako znate da koristite CSS i JS, u kombinaciji sa Elementorom možete napraviti bukvalno sve, samo nebo je granica.

    Napravio sam preko 300 sajtova isključivo sa Elementor-om; od jednostavnih prezentacionih, preko onlajn prodavnica do složenih sajtova sa puno integracija.

    Pridružite se Elementor Srbija timu na radionicama, čeka vas zanimljiv i poučan sadržaj. Ponesite laptop, dobru volju i raspoloženje – ostalo prepustite nama.”

    Elementor radionica

    Na radionici pravimo jedan sajt kroz 4 radionice, i imamo jednu radionicu kao panel za pitanja. Radionice su koncipirane tako da iako neko dođe na radionicu 2/3/4 može da prati i učestvuje.

    1. Moj prvi Elementor sajt (Core/Free) – Landing stranica odmarališta*, kontakt forma – Milica Jevtić
    2. Osnovni elementi sajta (Pro) – Header/Footer, Archive pages, Single Post – Strahinja Živković
    3. Elementor Prodavnica (Pro+Woo) – Shop Archive, Stranice Prodavnice – Nemanja Tomanović
    4. Podignite sajt na viši nivo (Pro+ACF) – CPT, ACF, Loop, Dynamic tags – Srđan Marinković
    5. Elementor Panel za vaša pitanja i budućnost Elementora – AMA, Q/A, AI – Svi predavači + Igor Elez
  • Tijana Kukli Šćekić

    Welleness track

    Zovem se Tijana Kukli Šćekić, rođena sam u Novom Sadu 1978. godine. Diplomirala sam na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu sam 2004. godine na odseku keramike. Od 2005. godine živim u Kanjiži, a radim kao nastavnik likovne kulture u osnovnoj školi „Aranj Janoš“ sa sedištem u Trešnjevcu. Osnivač sam neformalnog likovnog i keramičkog kluba „Likovni klubić“ za decu i odrasle. Klubić okuplja osobe zainteresovane za stvaranje i upoznavanje sa različitim tehnikama. Želja mi je da u ljudima probudim kreativnost i skinem stigmu sa stvaralačkog rada da on iziskuje savršenstvo. Jedino što je potrebno je opustiti se, predati trenutku i videti gde će nas odvesti. Trenutno živim i radim u Kanjiži.

    Crtaj i uživaj

    Crtanje ulepšavašava svakodnevicu , poboljšava kreativnost, smanjuje stres i pozitivno utiče na pamćenje. Crtanje je veoma terapeutsko i opuštajuće. Zato je i atmosfera opuštena uz muziku i razgovor. Radionica ne zahteva bilo kakvo predznanje samo otvorenost i radoznalost.

  • Vladimir Mladenov

    Glavna konferencijska bina

    Diplomirani Ekonomista i Master Politikolog, sa 14 godina iskustva u Digitalnom marketingu. Radio kao Specijalista za E-commerce u kompanijama NELT i Webcentric, Rukovodilac online radnje i digitalnog marketinga u kompaniji Keprom i Izvršni Direktor u agenciji za digitalne komunikacije GOviral. Uža specijalnost su mu društvene mreže i E-commerce. Jedan je od pionira u Srbiji u korišćenju društvenih mreža u profesionalne svrhe. Oglašavanjem na Facebook-u i Google-u se bavi od 2008. godine, kao i kreiranjem kompanijskih i organizacionih stranica i grupa, vođenjem digitalnih kampanja, analitikom i analizom rezultata. Učestvovao u kreiranju i implementaciji na desetinama Web shop-ova, vodio projekte i postavljao procese u E-commerce rešenjima. Primeri uspešnih i nagrađivanih E-commerce portala – takolako.com i aksa.rs. Trenutno se bavi konsultantskim poslom kao sertifikovani konsultant za digitalnu transformaciju sa ekspertizom za društvene mreže i internet prodaju (međunarodni sertifikat GIZ i WKO). Za njega je marketing stil života i način komunikacije koji pruža mogućnost da se menja svest ljudi, pomeraju granice i menja svet.

    Promocija web sajta na digitalnim kanalima

    Kako promovisati web sajt ili web shop na najbolji način?

    Kreirali ste web sajt i vreme je da potencijalni kupci i klijenti saznaju za vas.

    Saznaćete sledeće:

    • Koji je najbolji i najbrži način za promociju.
    • Kako vam društvene mreže mogu pomoći?
    • Kako vam mejl automatizacija može pomoći?
    • Više o ostalim načinima za promociju
  • Željko Škipić

    Glavna konferencijska bina

    WordPress developer sa 7 godina corporate i freelance isustva. Primarno radi kao freelance WordPress developer. Pored toga izvršava funkcije tehničkog direktora i tim lida u 2 marketing agencije. Živi i radi WordPress vodeći se principom da je svaki projekat koji odradi lošiji od sledećeg.

    Koliko da naplatim WordPress sajt

    Predavanje ce pokušati da odgovori na čestu dilemu/pitanje koliko treba da naplatimo naš radni sat, koliko projekat treba da košta i šta ulazi/ne ulazi u tu cifru.